ספר או סרט / סדרה שהשפיע עליך
"קיצור תולדות הבישול" – פולאן מייקל
הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים. הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם, ועם זאת אנו נהנים יותר ויותר לדבר על בישול, לקרוא עליו ולצפות בו. סקרים מראים כי מיליוני בני־אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח, ואוכלים מזון מוכן. כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו, וגם כדי להשיג כמה מתכונים טעימים, יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית. הוא מתחקה אחר ארבעת היסודות הקלאסיים – אש, מים, אוויר ואדמה – ולומד אצל מומחים על בישול בעזרת כל אחד מהיסודות: אשף ברביקיו מציג בפניו את קסמה הקדמוני של האש; שפית במסעדת יוקרה משיטה אותו ברזי אמנות בישול הקדרה עם מים; אופה כריזמטי מגלה לו את סוד האוויר, שבכוחו להתפיח חיטה ולהפוך אותה ללחם ריחני; וחבורה של מבשלי בירה, מגבני גבינות וכובשי חמוצים חושפת בפניו כיצד בקטריות ופטריות שמקורן באדמה מתסיסות את מזוננו ומחוללות את האלכימיה המופלאה מכול.
דילמת השפע – פולאן מייקל
דילמת השפע כתוב בשפה נעימה ובנימה הומוריסטית, ומעלה הרהורים ורעיונות מקוריים על אכילה ועל דרכי השגת המזון שלנו.
מייקל פולאן כותב לעיתונים חשובים כמו ´ניו יורק טיימס מגזין´ ו´וול סטריט ג´ורנאל´. ספרו ´הבוטניקה של התאווה´ יצא לאור בעברית בהוצאת מודן.
"(פולאן) רוצה שלפחות נדע מה אנחנו אוכלים, איפה זה צומח ואיך זה מגיע לשולחן שלנו. הוא גם רוצה שנהיה מודעים לבחירות שאנו עושים ושניקח אחריות עליהן. זוהי מטרה ראויה להערצה, שאכן מושגת ב´דילמת השפע´." וול־סטריט ג´ורנאל
"ספרו היוצא מן הכלל של מייקל פולאן, ´דילמת השפע´, הוא הזמנה רחבת יריעה לחשוב על הרגלי האכילה שלנו מנקודת מבט מוסרית…" הניו־יורקר
תקציר באדיבות "צומת ספרים"