"קיצור תולדות הבישול", ממליץ מאיר בראל מנכ"ל הקמפוס הקולינארי – בית הספר הגבוה למקצועות הקולינריה
הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים. הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם, ועם זאת אנו נהנים יותר ויותר לדבר על בישול, לקרוא עליו ולצפות בו. סקרים מראים כי מיליוני בני־אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח, ואוכלים מזון מוכן. כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו, וגם כדי להשיג כמה מתכונים טעימים, יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית. הוא מתחקה אחר ארבעת היסודות הקלאסיים – אש, מים, אוויר ואדמה – ולומד אצל מומחים על בישול בעזרת כל אחד מהיסודות: אשף ברביקיו מציג בפניו את קסמה הקדמוני של האש; שפית במסעדת יוקרה משיטה אותו ברזי אמנות בישול הקדרה עם מים; אופה כריזמטי מגלה לו את סוד האוויר, שבכוחו להתפיח חיטה ולהפוך אותה ללחם ריחני; וחבורה של מבשלי בירה, מגבני גבינות וכובשי חמוצים חושפת בפניו כיצד בקטריות ופטריות שמקורן באדמה מתסיסות את מזוננו ומחוללות את האלכימיה המופלאה מכול.
"קיצור תולדות הבישול" הוא שיר הלל לבישול הביתי – אבל לא רק. ביד קלה ובמבט מלא סקרנות והומור, מערבב פולן את סיפורו של הבישול בקלחת של היסטוריה, יחסים חברתיים, השלכות בריאותיות מרחיקות לכת וקורט מדע, ומראה כיצד הבישול שמשנה את מזוננו, יכול לשנות גם את חיינו.
עוד באותו לנושא:
- דילמת השפע – ממליץ מאיר בראל מנכ"ל הקמפוס הקולינארי
- קיצור תולדות האנושות פרופ' יובל נח-הררי ממליצה: אורלי עדס, מנהלת כללית של ועדת הבחירות המרכזית לכנסת
- אפקט הפרפר ממליץ: עו"ד עמיחי לבנשטיין, מנכ"ל בית ציוני אמריקה
- זרימה ג'פרי מור ממליץ: ניב הס, מנכ"ל משותף תניב דיינמיקס
- מועדון ה-5 בבוקר ממליץ גיל תייר מנכ"ל ובעלים גיל תייר אספקת חול ואחזקת גנים בע"מ